Samenwerken aan comfortabel wonen

Bij het kopen van een nieuwe woning komt best veel kijken. U zult allerlei keuzes moeten maken die u niet elke dag maakt. Wij weten dat een goede voorbereiding ervoor zorgt dat wij uw woning precies zo bouwen dat u zich er straks helemaal thuis voelt. Een goede voorbereiding voorkomt ook onnodige stagnaties en misverstanden. Daarom helpen wij u van A tot Z bij alle thema’s die aan de orde kunnen komen. In onze Wegwijzer bij aankoop vindt u alle stappen waarmee u te maken krijgt. Heeft u hier vragen over? Laat het ons weten. Onze adviseurs helpen u graag naar uw nieuwe woning. Stap voor stap.

1. Woningkeuze

Zodra de verkoopbrochure en prijslijst beschikbaar zijn, kunnen belangstellenden zich inschrijven voor het kopen van een woning via het inschrijfformulier. Dit formulier kan per post of via de mail verzonden worden naar verkoop@scheersroes.nl.

2. Inschrijfperiode

Sluitingsdatum inschrijvingen

3. Beoordeling inschrijving

Toewijzing woningen
Bij meerdere inschrijvingen voor dezelfde woning maakt het verkoopteam een keuze over de toewijzing van de woning.

4. Wel/geen toewijzing

Geen toewijzing:
U heeft geen optie of u heeft zich ingeschreven na de inschrijfperiode. Het verkoopteam bewaart uw gegevens en neemt u op in een reservelijst van gegadigden. Indien een gegadigde geen gebruik maakt van zijn optie, kan het verkoopteam u benaderen om u alsnog een optie aan te bieden voor uw voorkeurswoning.

5. Uitnodiging verkoopgesprek

Wel toewijzing:
Vanaf hier loopt de route wanneer u een woning krijgt toegewezen.

Eerste verkoopgesprek met de makelaar. Overhandiging en toelichting van de complete verkoopdocumentatie door de makelaar.

6. Beslistermijn

U koopt een woning
U ondertekent de koop- en aannemingsovereenkomst.

7. Hypotheek regelen

Hypotheek / financiering
Gedurende 2 maanden na de ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomst kunt u zich beroepen op de ontbindende voorwaarden voor het verkrijgen van de benodigde financiering voor de aankoop van de woning.

8. Opschortende voorwaarden

Opschortende voorwaarden koop- en aannemingsovereenkomst vervallen U ontvangt een brief van de ontwikkelaar op het moment dat de ontwikkelaar geen beroep meer doet op de  opschortende voorwaarden.

9. Levering kavel

Levering kavel door notaris
Notariskantoor Kraayenhof uit Borculo nodigt u uit voor het tekenen van de leveringsakte. Voorafgaand vraagt de notaris t.b.v. het opmaken van de hypotheekakte de hypotheekstukken op bij de financiële instelling waar u een hypotheek heeft afgesloten.

10. Personaliseren woning

U ontvangt een uitnodiging door de klantbegeleider voor een gesprek over uw woonwensen,  bijvoorbeeld op het gebied van elektra en binnendeuren.

Opgave woonwensen
U geeft de aannemer opdracht voor het laten uitvoeren van de door u gewenste opties. Uw contactpersoon in deze fase is de klantbegeleider.

11. Keuken, badkamer, sanitair

Keuken. U kunt een keuken naar wens uitzoeken bij een leverancier van uw keuze. U ontvangt een checklist waarin wordt aangegeven welke info wij voor de keuken nodig hebben en wanneer.

Badkamer en sanitair
U wordt door onze leverancier voor sanitair en tegelwerk uitgenodigd voor het uitzoeken van uw sanitair en het tegelwerk in uw badkamer en toilet.

12. Voorbereiding voor bouw

Met de door u aangeleverde informatie maken wij de bouwtekeningen en de bouwplanning definitief.